Veterinerler şuanda inanılmaz başına buyruk, kesinlikle veterinerlerin denetlenmesi gerekli..
Zaten denetlemeler yapılıyor, her yıl fiyat listesi de yenileniyor. Kimse keyfi kafasına göre şuna şu ücreti yazayım bu hastalığa bence şu ücreti yazayım gibisinden fiyat vermiyor.Veterinerler şuanda inanılmaz başına buyruk, kesinlikle veterinerlerin denetlenmesi gerekli..
İstanbul da 2 farklı semtde farklı fiyatlar aldım malesef. Kağıthane ve etiler bölgesinde ucurum fiyat farkı var..Zaten denetlemeler yapılıyor, her yıl fiyat listesi de yenileniyor. Kimse keyfi kafasına göre şuna şu ücreti yazayım bu hastalığa bence şu ücreti yazayım gibisinden fiyat vermiyor.
Oda fiyat listesindeki fiyatın altında yapmak yasak , üstü için ise bir sınırlama yok. Çünkü etiler ve beşiktaş bölgesinde tanıdığım klinikler var ve aylık 30 40 bin tl kira veriyorlar. Ücretler de ona göre olacaktır. 3 4 bin TL kira verenle 30 40 bin TL kira veren aynı ücrete yapamaz zaten mantıklı olursakta.İstanbul da 2 farklı semtde farklı fiyatlar aldım malesef. Kağıthane ve etiler bölgesinde ucurum fiyat farkı var..
Hatta eğitim sistemi bile bunun bir yerinde sorumlu. Veterinerlik son derece merhamet, hayvan sevgisi ve sabır gerektiren bir meslek iken sen tutup bu duygularla uzaktan yakından alakası olmayanı sadece puanı tutuyor diye veteriner yaparsan sonra ortaya eleştirdiğimiz durumlar çıkıyor işte. Bir kişinin yaptığı da herkese mal ediliyor ne yazık ki.Arkadaşlar Malesef sistemde zincirleme bir yanlış olduğunu düşünüyorum.devletten tutun ilaç firmalarına, mesleki odalardan tutun, tedarikçi ye kadar. Kesinlikle kapital düzen. Biz bu zincirin en altında eziliyoruz. muhatabımız olan vet. Hekimlere de agrasif davranıyoruz. Ama bu demek değil ki mesleğini maddi çıkarlara bağlamış hekim yok. Malesef her alanda olduğu gibi bu alanda da karşımıza çıkıyor. Burada kendi başımızın çaresine bakmak zorundayız. Serbest piyasa araştırıp körü körüne gitmemek lazım.
Sokak hayvanlarına destek için yaptığımız iyiliği sizin gibi insanların suistimal etmesini ve bunu burada çekinmeden yalan söylediğinizi görünce sokak hayvanı diyerek gelenleri bir daha düşünüp sorgulamak istiyoruz artık.Ben geçen sene ve evvelki sene dişileri veterinere kısırlaştırmak için gittiğimde sekreter bana, sokak kedisi ise 100 tl ev kedisi ise 250 tl demişti,bende bunun üzerine yaptığım araştırmada belediyelerin bedava yaptığını,ildeki veterinerlik fakültelerinin de bu kısırlaştırmayı yaptığını öğrendim,bunlarda birine karar verme aşamasındayken hayvan hakları üyesi bir bayan belediyelerde ve fakültelerde kesinlikle yaptırmamam gerektiğini,oralarda ameliyat olanların günlerce iyileşemediğini,en iyisi güvenilir bir hayvan dostu veterinere gidip bu durumu çözmek olduğunu söyledi,o zamanlar kısırlaştırma fiyatları erkek 250 tl dişi 350 tl idi.hayvan hakları derneğinin yanında işinin ehli hayvansever bir veteriner buldum,sokak hayvanı deyip 100 tl ye kısırlaştırma işlemini gerçekleştirdim,hayvansever bayanın dediği gibi ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi bizim kediler ayaklandı mama yemeye su içmeye başladılar,yaradaki dikişlerde kendiliğinden kurudu,pansuman vs hiç bir işleme tabi tutmadık
Geçen sene ramazan bayramı arifesi akşamı ilimizdeki veterinerlik fakültesi acil bölümüne götürdüğüm kedimin başına gelenleri başka bir zaman anlatırım
Sokak hayvanlarına destek için yaptığımız iyiliği sizin gibi insanların suistimal etmesini ve bunu burada çekinmeden yalan söylediğinizi görünce sokak hayvanı diyerek gelenleri bir daha düşünüp sorgulamak istiyoruz artık.
Veteriner Hekimler odasının belirlediği fiyat tarifesi var zaten bizler ona uyuyoruz , rekabetçi vs olacak bir meslek değil bu sağlık. Pazardan meyve sebze mi alıyorsunuz. Bu kafada olan veteriner klinikleri var , sizin gibi olan ama yaptıkları işleri de görüyoruz. Sonrasında o kliniklere Allah bin belasını versin diyerek bize gelip bizden birşey bekliyorlar ama . Sizin gibi olan onlarca insanla karşılaştım nasıl düşündüğünüzü çok iyi biliyorum. Mesleğime saygısı olmayan , hayvanları tedavi ettirmeye sadece para harcama gözü ile bakan ve sürekli para para çok para diyen kişilersiniz. Nereye gitseniz bir önceki Veteriner Hekimi kötülersiniz aynı şekilde yukarıda fakülte için yazdığınız gibi. Orası fakülte , aynı şekilde fakülte insan hastanelerine giderseniz yine damar yolu açacak olan vs öğrenci olacak. Sizler araştırma yapmayan , ufku çok dar ve bildiğini okuyan insanlardansınız bunu tüm tecrübelirime dayanarak söylüyorum.Veterinerler yüksek fiyat istediğinde olumlu bakılıyor,düşük fiyat istediğindede diğer bazı veterinerler tarafından hemen eleştiriliyor,madem rekabetçi bir global düzendeyiz bir veterinerin yüksek fiyat yanında düşük fiyat isteme hakkı yokmu? Sonra benim yalan söylediğimi neye dayanarak söylüyorsun? Hatta ikinci kez kedime serum takması için götürdüğümde gönlü güzel insan para dahi almadı.
Veteriner Hekimler odasının belirlediği fiyat tarifesi var zaten bizler ona uyuyoruz , rekabetçi vs olacak bir meslek değil bu sağlık. Pazardan meyve sebze mi alıyorsunuz. Bu kafada olan veteriner klinikleri var , sizin gibi olan ama yaptıkları işleri de görüyoruz. Sonrasında o kliniklere Allah bin belasını versin diyerek bize gelip bizden birşey bekliyorlar ama . Sizin gibi olan onlarca insanla karşılaştım nasıl düşündüğünüzü çok iyi biliyorum. Mesleğime saygısı olmayan , hayvanları tedavi ettirmeye sadece para harcama gözü ile bakan ve sürekli para para çok para diyen kişilersiniz. Nereye gitseniz bir önceki Veteriner Hekimi kötülersiniz aynı şekilde yukarıda fakülte için yazdığınız gibi. Orası fakülte , aynı şekilde fakülte insan hastanelerine giderseniz yine damar yolu açacak olan vs öğrenci olacak. Sizler araştırma yapmayan , ufku çok dar ve bildiğini okuyan insanlardansınız bunu tüm tecrübelirime dayanarak söylüyorum.
Bakın kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz ama yukarıda kendiniz söylediniz sokak kedisi diye kendi kedinizi götürüp sokak hayvanlarına yapılan yardımdan faydalanmıșsınız. Resmen yalan söylemişsiniz bunun üstüne de işini uygun iyi yapan ucuz veteriner hekim bulmaya çalışmak suç mu diyorsunuz ama bu yalan söylemenizi baskılamıyor. Ve evet tahmininizden çok daha fazla tecrübem var yeni mezun vs de değilim kendime ait kliniğim var hergün onlarca hasta ve onların sahipleri ile muahattap oluyorum. Sizin düşüncenizde olan insanlarla da sürekli karşılıyorum o yüzden düşünce yapınızı çok iyi anlıyorum. Ayrıca ücret kısmında da oda tarifesine uymayıp çok ucuza tedavi yapmaya çalışanlar var biliyorum. Hekimliğine güvenmeyip ama sırf ucuz diye gidilenler var. Bugün kendi şehrimdeki oda fiyat tarifesinde 120 tl muayene ücreti var, 140 Tl kan analizi 140 Tl röntgen. Bunu söyleyince çok pahalı diyenler var ama bu cihazların ne kadar pahalı olduğunu bilen yok. Bu kliniklerin nasıl kurulduğunu bilen yok. Sadece pahalı pahalı demekle olmuyor, insanlardaki gibi bir sigorta sistemi gelmedikten sonra bu böyle olmaya devam edecek bizler de memnun değiliz bu durumdan.Yukarıda sedatyağci34 nickli arkadaş veterinerler odasının belirlemiş olduğu ücrete veterinerlerin uymayıp her gittiği veterinerin kendine bir fiyat biçtiğinden bahsetmiş? zaten sizde söylemişsiniz her semtin ayrı fiyat uygulaması olduğunu? Bu kafada olan veterinerler var diyorsunuz asgari üctetin 2500 tl olduğu bir ülkede en iyi ve en ucuz işini yapan bir veteriner aramak suçmu?
Ben gittiğim veterinere kesinlikle kötü söz söyleyemem ALLAH ondan razı olsun,zaten yan odası sokaktan bulduğu veya birilerinin getirdiği sakat ve hasta hayvanlarla dolu,bu bakıma muhtaç hayvanlardan 1 lira dahi almıyor,anlıyacağınız hayrına bakıyor,yukarıda yazdığım veterinerlik fakültesi yazımı masal gibi okuduğunuz belli,benim gündüz gittiğim veteriner elektrikli traş makinesi ile tüyleri kesip hayvancağızı hiç bağırttırmadan serum iğnesini taktığını söylemişim,diğer tarafdan fakültenin acilinde ilk iğneyi takan sözde hocaymış,ikinci iğneyi takıp hayvancağızın ölümüne sebep olanda BAŞ !!!! hocaymış öğrenci değil,zaten ortama baktığımda bir yeri kazanamadık bari veteriner olalım havasında idi öğrenciler,içlerinden biri gözüme girdi kendisi doğu kökenli idi ve yapılanları pür dikkat izliyordu.
Ufkum dar değil ALLAH a şükür,hayattada bildiğimi okumam her yapacağım işde mutlaka araştırıp sorar,bilgi sahibi olmak isterim,bu arada tüm tecrübelerime dayanarak söylüyorum demişsiniz,siz ne zaman fakülteden mezun oldunuz,yaşınız kaç ki tüm tebrübelerime dayanarak söylüyorum diyorsunuz? Aslında sizde haklısınız karınca misali sizinde kendinize göre gittiğiniz bir yol,görmüş geçirmişliğiniz vardır.