Hazır konusunu görmüşken bir deneyimimi paylaşmak isterim. Konu yavru köpeğimiz ile ilgili. Yavrumuz 3 aylık oldu. Günün bir öğünü kuru mama, 1 öğünü haşlanmış yumurta biraz yoğurt ve bir kaşık zeytin yağı, üçüncü öğününde de şimdilik zaman zaman pişmiş ve salça vs olmayan ve midesini yormayacak et, zaman zamansa kemik suyunda haşlanmış havuç ve kabak gibi sebzeler veriyorum.
Gelelim konumuza, Kullandığım mama ND nin düşük tahıllı yaban mersinli büyük ırk yavru maması. Mamadan gayet memnunum ve muhtemelen 18 ayına kadar buna devam ederiz. Bu mamanın yanında ara sıra (haftanın genelde 2 günü) başka mama deniyorum.
Geçenlerde Reflex in balıklı mamasından aldım, daha doğrusu arkadaşımın paketinden 1 kilo falan ayrı bir yoğurt kabında hava almayacak şekilde alıp muhafaza ettim. 1 gün 1 öğünde verdim sorun olmadı, ertesi gün yine 1 öğünde verdim yine sorun olmadı. üçüncü gün verdim ve yedi ama bir kaç dakika sonra bir öğürme sesi duydum. löp diye yuttuğu mamaları tek parça halinde çıkardı. Sanırım tam midesine ulaşıp yumuşamaya başlamıştı, kıvamından onu çıkardım. Tekrar aynı mamadan vermedim.
Reflex i asla kötülemek istemiyorum, Köpeğim benim için öyle olabilir ama başkası için dünyanın en mükemmel ve en hassas köpeği de değil. ama aklıma takılan şu, iki gün sorunsuz yediği bir mamayı üçüncü gün kusması (hayatındaki ilk kusma olayı) neden olabilir ?
Mamayı kapalı kapta, serin ve güneş görmeyen rutubetsiz yerde muhafaza ediyorum.
Bu arada mamayı günün ilk öğününde sabah veriyorum, balıklı mama verdiğim gün bir kaşık dahi yoğurt ya da süt ürünü vermiyorum.
Başına benzer bir durum gelen varsa buradan bizimle paylaşabilirse sevinirim.