Merhaba, 2 yıldır düzenli olarak n&d kullanıyoruz, bebeklikten tavuklu kitten serisini, 1 yasından sonra da kısır balkabak& bıldırcın serisini kullanıyoruz. yaklasık 2 aydır farkettigim bir durum var. bıldırcın serisinin, kuru mamasının boyutu daha buyuk ve rengi açık,kokusu az. yaş mamasının rengi açık kıvamı daha sıvı ve ton balık ağırlıklı kokuyor. eskiden aldıklarımla aralarında bariz farklılıklar var. farklı farklı satıs sitelerinden ve petshoplardan en az 5-6 adet bıldırcınlı yas mama aldım ve kedim hiçbirini yemedi. önceden severek yerdi ve onların kokusu kıvamı rengi daha koyu ve yogundu.mamaların içeriğinde oynama olduğunu düşünüyorum bu konuda bilgisi olan var mı?
Merhaba, aynı sorun bende de var maalesef. Önceden ND tavuklu/narlı düşük tahıllı yiyordu kedilerim severek. Sonrasında ND kuzulu/yabanmersinli düşük tahıllı aldım ve onu da gayet güzel yediler. Mamamız bitince yine tavuklu/narlı düşük tahıllı kısır kedi maması ve denemek için ND Ocean ringa tahılsız aldım. Allahımm🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ asssla yemiyorlar. Bir kedim sadece koklayıp diğeri de 3-5 parça alıp gitti.. Mamanın görünümü daha kuru, ince kesim ve kırçıllı gibi. Değişiklik var.
Yavaş geçiş olsun diye gittim ertesi gün hemen son yediğimiz ND kuzulu/yabanmersinli düşük tahıllı aldım.. Fakat o da ne! yine değişik bir mama formu; kuru ve ince.. benim kızlar yine yemiyor..
ND bu iki mamada (kuzulu/yabanmersinli ve tavuklu/narlı) kesinlikle bir değişikliğe gitmiş.. Ocean serisini daha önce almadığım için karşılaştıramıyorum. Denemek için almıştım, maalesef onu da yemiyorlar.
Mama önerileriniz varsa, paylaşırsanız memnun olurum. Umarım içerik de düzelir ya da kızlar yemeğe alışır. ama şimdilik umudum yok