Benzer durum bende de vardı.
Kum değiştirdiğimde oluyor hala, nedenini tam bilmiyorum.
Değiştirmediğim dönemde ise veterinerin önerisi ile kumu cok az koyup , sık değişim yapıyordum. Baktım olmuyor biraz arttırdım. her 2sinde de kedim dışkısını ayaklarına bulaştırıyordu. Simdi kumu biraz tepeleme koyuyorum sıkıntı kalmadı.
Diğer sebep de kabın boyutu. Eğer kediye uygun boyutta bir kum kabı almazsanız kedi illa ki dışkısına basar. Ya da kap uygundur ancak temizliğini düzenli yapmıyorsunuzdur, yine basar.
Su an genel olarak bu problemim yok ancak 2 kedim ve 2 kum kabım var. Bazen cılgınlık yapıp %80 aynı kabı kullanıyorlar bu da 24 içersinde kuma fazla gelecek şekilde dışkı ile dolmasına neden oluyor. Sonrasında ver cümbüsü, kabın içi ev heryer kaka.
-
Yukarda yazdıklarınıza istinaden kedinin tuvaletine cok dahil olmayn. Kirlendiğinde vs. tamam neyse ancak genel olarak her wc sonrası koştur koştur kabın içine bakmak, kumunu kedi yerine sizin örtmeniz, zorla ayak kontrolü vs. ters tepebilir.
Tespitleri aranızda biraz mesafe koyup yapın.
Ben ikinci kedim aynı zamanda poposunu yalamadıgı için dışkılı geziyordu, hatalı bir biçimde sürekli ben temizlemeye basladım. Bir süre sonra wc sonrası beni gördüğü anda kacmaya basladı. Sonrasında bu wc e girmese de kaçma eğilimine dönüştü.
Aylardır hala psikolojisi düzelmedi.
O nedenle dikkatli olun sizde.