Hangi Tür Köpek Almalıyım?

Exulta11

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
11 Eki 2024
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
İzmir
İzmirde yaşıyorum kışları yine ılık soğuk yazları çok sıcak biyer o yüzden hem sıcağa hemde soğuğa dayanıklı olan bi cins olmalı apartmanımızın arka bahçesinde bakıcam bahçe yeterince büyük ama gördüğü herkese havlamaması benim için çok önemli daha önceki köpeğimi şikayet etmişti yan apartman(eski köpeğim akbaş kırmasıydı) çoban köpeği olmasının da etkisi vardır tabiki Ne Önerirsiniz?
Saint bernard düşünüyorum ama eğitebilirmiyim vede kışa giriyoruz ama yazın hayvan sıcaktan rahatsız olabilir diye arada kaldım sizce bakılır mı?
 

BZC

Teknik Sorumlu
Yönetici
Kus Dostu
Katılım
29 Haz 2022
Mesajlar
421
Çözümler
14
Tepkime puanı
146
Puanları
43
Konum
İstanbul
Saint Bernard'lar oldukça sakin ve sabırlı köpeklerdir, genellikle gereksiz yere havlamazlar ve iyi bir eğitimle itaatkar olabilirler. Ancak İzmir gibi yazları çok sıcak geçen bir yerde Saint Bernard bakmak biraz zorlayıcı olabilir. Bu cinsin kalın tüy yapısı soğuk hava koşullarına dayanıklıdır, ancak yazın sıcaktan ciddi şekilde etkilenebilirler. Özellikle sıcak çarpması gibi durumlara yatkındırlar, bu yüzden yaz aylarında sürekli gölgeli, serin bir alan sağlaman ve sık sık su vermen gerekebilir.

Belki daha sıcağa dayanıklı ama yine sakin ve az havlayan ırkları da düşünebilirsin. Örneğin, Golden Retriever ya da Labrador Retriever sıcak havalara Saint Bernard'lara göre daha dayanıklıdır ve iyi eğitim aldıklarında çok fazla havlamazlar.

Saint Bernard kesinlikle sevgi dolu bir dost olur, ancak İzmir'in yaz sıcağında onu serin tutmak için ekstra özen göstermen gerekecektir.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,889
Çözümler
27
Tepkime puanı
980
Puanları
113
Konum
İzmir
Golden cinsi göbekler bahçede bakıma uygun değil; fazla enerjikler. Ayrıca fazla ponçikler.

"havlamaması" kriteri var ise ve zaten evde değil apartman bahcesinde bakmayı planlıyorsanız en güzel yöntem almamanız.

yanlış anlamayın; en uysal köpek bile sogukta sıcakta durup, yalnız kaldıgında havlar. havladıgında insanlar rahatsız oldugunda yedek planınız var mı?


bu arada bende izmirdeyim, uzun süreli olmasa da yazın 48, kışın geceleri -5'i gördüğü oluyor bu şehrin.
 
  • Beğen
Tepkiler: BZC

Benzer konular