Balık? ha ha ha... Aldığımda benimki de 1 lira kadardı. 1o boyda satılanlar genelde 2-3 aylık bebeler oluyorlar. Büyümediğini, günde bir tane yem atmamı ve kapta iki santim su koymamı söylemişlerdi. Meğer büyümemelerinin nedeni o minicik kapta yüzememeleri, azıcık yemle doymamaları ve üşüyüp akciğer enfeksiyonu olarak 6 ayda kapta büyüyemeden ölmeleriymiş. Neyse ki sonrasında ben su kaplumbağaları için açılmış bir site keşfetmiştim akciğer enfeksiyonu illetine yakalanınca. Sonra anladım ki her şey kandırmacaymış. Kocaman akvaryumda bol su olup bolca yüzünce, suyu 28 derece olunca ve üşümeyince, yemi de tane hesabı değil de kafa hacmi hesabıyla verip ek gıda takviyesi de yapınca kocaman oluyorlar. Ben akvaryuma bir geçtim, hayvan aniden boy attıydı mesela. Öyle ki komşumuzun da benimkinden bir ay sonra alınmış bir kaplumbağası vardı, o kapta ve ilk başta dediğim şartlarda bakıyordu. İkimizin de kaplumbağası üç yaşındayken onunki benimkinin yarısından küçüktü bünye olarak. Hani o zamanlar baktığım akvaryum da bu akvaryum değil, 30 cm uzunluğunda ufak bir akvaryumdu, pek bir numarası yoktu.