Merhabalar.Ben Azərbaycanda yaşıyorum ve Türkiyeden hayvan almak istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?
Chinchila almayı düşünüyorum.Azerbaycanda da çok pahalıBen de tam olarak ne alacaksınız onu merak ettim. Kesinlikle çok pahalı bir işlem olur sizin için. Azerbaycan'dan sahiplenmeniz sizin için daha mantıklı olacaktır.
Chinchila almak isdiyorum.Güvenli hayvan kargosu var mı acaba?Ne alacağınıza göre de değişir, turkiyeden çıkarken çok fazla prosedür var, kuduz aşısı, kuduz titrasyon testi, seyahat belgesi için tarım ve hayvancılık bakanlığına bağlı yerden belge, başka aşılar vs vs..(bu prosedür min 3-4 ay sürer) ama bu prosedürler ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor bakmak gerekli..
Ayrıca kargo hayvanın cinsine göre zor ve uygunsuz da olabilir ve maliyeti de gerçekten çok çok yüksek. Çok ciddi rakamlar, en az 8-10k gözden çıkarmak gerekli, ki benim bildiğim kadarıyla bu rakam rahat 30-40k oluyor tabi TL cinsinden konuşuyorum.
Ayrıca bende yakın zamanda bir kemirgen ile yurt dışına seyahat ettim ve yukarıdaki prosedürlerin tamamını yaptım ve kemirgen dostu havayolu firmaları TR'ye sadece yaz sezonu geldiği için uçuş bulamadım, kargo da pahalıydı, bu yüzden seyahati bölerek araba yolculuğu ile götürmeyi tercih ettim.
Chinchila almak isdiyorum.Güvenli hayvan kargosu var mı acaba?Ne alacağınıza göre de değişir, turkiyeden çıkarken çok fazla prosedür var, kuduz aşısı, kuduz titrasyon testi, seyahat belgesi için tarım ve hayvancılık bakanlığına bağlı yerden belge, başka aşılar vs vs..(bu prosedür min 3-4 ay sürer) ama bu prosedürler ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor bakmak gerekli..
Ayrıca kargo hayvanın cinsine göre zor ve uygunsuz da olabilir ve maliyeti de gerçekten çok çok yüksek. Çok ciddi rakamlar, en az 8-10k gözden çıkarmak gerekli, ki benim bildiğim kadarıyla bu rakam rahat 30-40k oluyor tabi TL cinsinden konuşuyorum.
Ayrıca bende yakın zamanda bir kemirgen ile yurt dışına seyahat ettim ve yukarıdaki prosedürlerin tamamını yaptım ve kemirgen dostu havayolu firmaları TR'ye sadece yaz sezonu geldiği için uçuş bulamadım, kargo da pahalıydı, bu yüzden seyahati bölerek araba yolculuğu ile götürmeyi tercih ettim.
Bende öyle yapmak isdiyorum fakat güvenilir öyle birisini tanımıyorumEğer alacağınız kişi de sürekli bu işi yapmıyorsa baya zor olabilir. Özellikle kargonun ücreti, gümrük vergisi vs. de oldukça maliyetli oluyor yanılmıyorsam. Tavsiyem güvenilir ve yurdışına sık sık hayvan gönderen birini bulamazsanız hiç girmeyin.
Yani şu durumda ya Türkiye 'den Azerbeycan 'a gidecek birisinin yanında getirmesi (ya da sizin gelip alması) en uyguna gelecek yol olur. Veya hiç uğraşmadan paraya kıyıp sizin oradan sahiplenmesi daha mantıklı olur 😄. Çünkü arkadaşların da dediği gibi çok fazla belge ve prosedür grektirir.