@zeynepp, hanım öncelikle muhabbet kuşunuz oldukça sevimli, maşallah diyeyim
Kafesiniz ve muhabbet kuşunuz ile ilgili birkaç yorumda bulunmak istiyorum. Öncelikle kafes düzeninize değinmek istiyorum, kafes içerisinde plastik tünekleri barındırmayın. Plastik tünekler yerine tahta tünekler alabilirsiniz, bunun sebebi ise ayak ve tırnak sağlıkları içindir. Eğer muhabbet kuşlarınız eş değil ise gaga taşını barındırmayın eski kuşunuzun, gaga taşını alıp kalamar kemiği koyun.
Muhabet kuşlarında taşlık olur, bunun içinde kuma ihtiyaç duyarlar. Ben yaşadığım şehirin ilçelerine gidip oradan kum alıp, daha sonra ısıtıyordum ve küçük suluk gibi bir kabına kumu koyuyordum. Muhabbet kuşunuz şu an yavru olduğundan dolayı kafesin altında olur, altındaki çıkartıp bir tavada kumu ısıtıp (sanki et pişiriyor gibi) en alta da koyabilirsiniz.
Muhabbet kuşlarına yem olarak tercihim: ak darı, dal darı ve
kanarya yemidir. Muhabbet kuşunuza taze dal darı alırsanız eğer (yavru muhabbet kuşuna şiddetle tavsiye ederim) severek yiyecektir, aynı zamanda gelişimi açısından muhteşemdir. Kanarya yemini söylememdeki amaç ise ishal olmasını engeller, sağlıklı bir hâle getirir.
Aklınıza takılan başka bir soru var ise sorabilirsiniz, bu arada yerinizde olsam plastik salıncağı çıkartırım ilerleyen zamanlarda kendi emeğinizle tahta salıncaklar yapabilirsiniz. Henüz yeni geldiğinden dolayı kafese ve ortama alışması biraz zaman alacaktır