Himm sadece sizi değil herkesi yaliyorsa belki gerçekten mineral eksikliği olabilir (mineral dendiğinde hemen tuza yorumlanıyor ama değil). Bana tavsaninizin beslenmesinden bahseder misiniz? Ayrıca benim detaylı tavşan beslenmesi linkim var, onu okumanızı tavsiye ediyorum.Daha önce hiç bakmadığım için aşırı çok araştırıyorum ilk defa bir canlı besliyorum. Bu yüzden en ufak detayı beni endişelendiriyor 😊 sadece beni değil tüm ailemi aşırı derecede yalıyor. Bu sevgi gösterisiyse çok iyi 😊
Tavşanlar için doğru beslenme nasıl olmalıdır? *En detaylı
Tavsanların sindirim sistemi gerçekten çok hassas ve sağlıklarının anahtarı. Sağlıklı ve mutlu bir tavşana sahip olmanın en önemli yolu beslenmeden geçiyor. Bu yüzden bugün doğru tavşan beslenmesinden bahsetmek istiyorum. Tavşan beslenmesinin yüzde 80-85'i saman, yüzde 10-15'i sebze, yüzde 5'i...
hayvanlar.net
Tavsanlar konusunda hassas ve öğrenmeye açık olmanız takdire şayan. Bende böyle başladım, Turkiye'de iken tavşan bakımı/davranışı hakkında bir ülkenin bu kadar bilgisizlik havuzunda yüzmesi beni şoke etmişti, dil biliyor olmam vesilesiyle yabancı kaynaklardan öğrenerek, İngiliz tavşan topluluğuna üye olarak bilgi ve çevre edindim. Kendi çabalarım ile çok yol kat ettim, veterinerle bile çok burun buruna geldim. Benim şuan ki tavşanım sağlık konusunda çok hassas ve alerjik, en son Turkiye'de bu yüzden çıldıracak noktadaydım. Teşhis için Turkiye'de pet cihazları yok, ilaçlar yok, tavşan beslenmesi için doğru besinler yok. Artık en son yakın zamanda bu yüzden yurtdişına taşındım, tavşanlar benim aşkım, onların refahı benim için çok önemli.
Eğer istiyorsanız ben size yardımcı olurum. Ve İngilizceniz iyiyse Frances Harcout Brown'ın kitaplarını okumanızı öneririm (Turkiye'de tavşanlar konusunda bilgisiz veterinerleri gördükçe, bir tavşan veterineri olmayı öğrenmeniz gerekecek), kendisi dünyaca ünlü İngiliz tavsan veterineridir ve kendisini yakından tanırım. Ayrıca daha çok yardım isterseniz bana sürekli yazabilirsiniz, asla çekinmeyin, size sürekli yardımcı olmaktan mutlu olurum. Benim için en önemli şey bir tavşanın doğru ve mutlu bakımı, hayatıdır.
Son düzenleme: