Sokaktan Kedi Sahiplendim

kralsiz

Hayvansever
Kedi Dostu
Arkadaşlar merhaba saygılar bilen tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Sokaktan bir kedi buldum sahiplendim zaten sokakta çok bakıyorum çok fazla hayvanlara bakıyorum 1 tanesi yavru gibiydi sanki yaşına girmeye yakın gibiydi çok sevdim evime aldım ama aşılarını yaptırmak istiyorum ne gerekiyorsa internetten baktım bazı damla vs iç dış parazit birşeyler satılıyor ama tecrübeli arkadaşlara sormadan danışmadan birşey almak istemedim birşey yapmak istemedim günahına giremem ne yapacağımı bilmiyorum arkadaşlar emin değilim ama çok oyuncu hareketli sanırım 1 yaşına yakın veya 1 yaşına yeni girmiş olabilir neler yapmalıyım kendisi de zarar görmesin bizde zarar görmeyelim lütfen alınacak yapılacak birşeyler varsa alayım yapayım tuvalet eğitimi vs var onda sıkıntı yok gayet akıllı maşallah..

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Öncelikle hayırlı olsun.

Kuru mama ve su eksik etmeyin öncelikle. yaş mama çok sevseler de haftada 1 den fazla vermeyin.

Havalar soguk yıkamanızı tavsiye etmem ancak çok pis ise nemli bez ile temizlemeniz faydalı olabilir (sıcak ortamda)

Veterinere götürmeniz gerekir, en büyük öncelilk size de zararı olmaması acısından iç/dış parazit yapılması. Online satılanlar bitkisel içerikli oldugu için işe yaramaz, yasal olarak ilaç internetten satılamaz. Veterinerden almanız gerekıyor. yeni aldıgınız için 3 ayda bir yaptırılıyor, sonra zamanla bunu 4 / 5 aya cıkartabilirsiniz evde duracağı için.

2 x Karma Aşı
2 x Lösemi Aşısı
1 x Kuduz aşısı

olacak ilk aşıları oldugundan. Sonraki sene hepsi tek doza düşecektir.

Ek olarak Kuru mama / Su zorunlu ihtiyac demiştim. Yanına mutlaka kedi maltı almanız lazım. Trixie markayı öneririm uygun fiyatlı.

3 günde bir kere, 2 cm boyutunda vermeniz gerekiyor; sokaktan geldiği için bağırsakları tüy doludur ve midesi.