Bazıları petshoplardan ya da üretim çiftliklerinden köpek satın almak ister,bahaneleri ise onların cins olması.Peki sokaktaki/barınaktaki köpekler de cins değil mi?Haydi gelin benim gördüğüm cinslere bakalım(barınaklarda ve sokaklarda):
-Golden retriever&border collie kırması
-İtalyan tazısı(siyah ve Türkiye'de nadir )
-Transilvanya tazısı(Yine Türkiye'deki nadir köpeklerden)
-Anadolu çoban köpeği
-Yorkshire terrier kırması
-Tonya finosu kırması
-Akbaş
-Maltese terrier kırması
-Sosis köpek(dachsund)
-Alabay kırması
-Doberman kırması
-Whippet
-Pitbull
-Cane corso
-Dogo argentino
-St bernard kırması
-Safkan golden retriever
-Kangal
-Alman çoban köpeği
-Husky kırması
-Jack russel
-Beagle
Ve daha cinsini bilemediğim nicesi...Ben golden kırmasını,italyan tazısını ve transilvanya tazısını evimde beslemek istiyorum ama şu an evimize alsak ev çok kalabalık olur o yüzden 1-2 yıla yeni ev alınca artık.Ha o köpekleri almamın nedeni cins olmaları değil onlarla aramda çok güçlü bir bağ olmasıdır.Gidip 2.000 tl'ye maltese terrier almak yerine birçok köpek sahiplenebilirsin sokaktan ya da barınaktan.Hem cinsleri de önemli değil ki kanın kaynasın yeter.
-Golden retriever&border collie kırması
-İtalyan tazısı(siyah ve Türkiye'de nadir )
-Transilvanya tazısı(Yine Türkiye'deki nadir köpeklerden)
-Anadolu çoban köpeği
-Yorkshire terrier kırması
-Tonya finosu kırması
-Akbaş
-Maltese terrier kırması
-Sosis köpek(dachsund)
-Alabay kırması
-Doberman kırması
-Whippet
-Pitbull
-Cane corso
-Dogo argentino
-St bernard kırması
-Safkan golden retriever
-Kangal
-Alman çoban köpeği
-Husky kırması
-Jack russel
-Beagle
Ve daha cinsini bilemediğim nicesi...Ben golden kırmasını,italyan tazısını ve transilvanya tazısını evimde beslemek istiyorum ama şu an evimize alsak ev çok kalabalık olur o yüzden 1-2 yıla yeni ev alınca artık.Ha o köpekleri almamın nedeni cins olmaları değil onlarla aramda çok güçlü bir bağ olmasıdır.Gidip 2.000 tl'ye maltese terrier almak yerine birçok köpek sahiplenebilirsin sokaktan ya da barınaktan.Hem cinsleri de önemli değil ki kanın kaynasın yeter.