Herkese merhabalar ismim Murat 33 yaşındayım, çocukluğumda bir çok hayvan sahiplenmiş ( genellikle sürüngenler olsada dünyalar tatlısı bir köpeğim vardı) biri olarak hayvan sever bir insan olduğumu söyleyebilirim... kendim gibi kızımında bu görüşe sahip olması için önce balıkla başladık artık 6 yaşına girmek üzere ve daha ona arkadaş olabilecek bir hayvan sahiplenmeye karar verdik uzun süredir kendisinin kara vermesini bekliyordum sonunda kedi sahiplenmek istediğine karar verdi... her ne kadar 6 yasındada olsa zamane çocukları internet kullanmayı doğru öğrettiğiniz zaman sizden daha fazla bilgiye sahip oluyorlar kendi zavkine huyuna göre bir cinse karar verdi (brittish shorthair) burada üzülüyorum çünkü her ne yaptıysam hayvan sahiplenmenin sokaktan yada barınaklardan olması gerektiği durumunu kendisine kabul ettiremedim ve bu cins konsunda aşırı ısrarcı ancak en son çare olarak petshoplara yöneleceğim suan doğum gunune kadar sahiplenmek için araştırıyorum burada yanlış anlaşılmak istemem kendi köpeğimi alırkende (beagle) asla para ödemedim maddi durumum olmadıgından değil öleki zaten köpeğim son yıllarında bacagında platin taktırmıstık asla asla sahıplendıgım dostumu uyutma yada sokağa terk etme gibi bir dusuncem olmadı gerekn paryı harcadım dunya amelyıta gırmıstı boylelıkle benmle fazladan 2 yıl daha geçirmişti ağırısız sızısız... herneyse anlatmak istediğim hayvanlar satılık olmamalı buraya kayıt olamamın asıl sebebi ise shorthair hakkında sahıbı olan varsa tecrubelerınden faydanlmak için gerekli tavsiyeleri almak için herkese sevgiler