Merhaba. Yeni bir başlık açarak konu kirliliği yaratmak istemedim. O yüzden bu başlığa yazmak istedim.
Benim 3 tane kısır kedim var. İlk başlarda Royal Canin Fit32 veriyordum ancak fiyatları uçtu gitti. 3 kedi olunca da başa çıkmakta zorlandım. Sonradan daha uygun fiyatlı Golosi kedi maması aldım ancak içime pek sinmedi. Zaten bir tanesi idrar kesesinde taş oluşması sebebiyle ameliyat da olmuştu. Tekrar taş oluştu şüphesiyle geçen gün veterinere götürdüm ancak bir şey çıkmadı.
Sonuç olarak uygun fiyatlı olsun diye uygun içerikli mama aldım ama hastalık olunca yapılan kardan fazlası tedaviye gidiyor, yanında gelen can sıkıntısı ve üzüntü de cabası.
Bu sebeple kaliteli bir "kısır kedi maması" arıyorum. Aslında ProPlan alacaktım ancak mamaları araştırırken Royal Canin, Felicia ve N&D markalarını da gördüm. 3 aşağı 5 yukarı fiyatları benzer ama doğru tercih yapmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Not: Veteriner hekimim, tavuklu olduğu için Royal Canin'i önermedi, onun yerine somonlu ProPlan almamı tavsiye etti. Advance iyi ama fiyatları uçtu dedi. Felicia da bir tık aşağı, bütçeye uygun dedi. N&D ise tavuklu&narlı olarak bulunuyor (az tahıllı ve tahılsız - aralarında 70 tl var). Aslında N&D ProPlan'dan daha ucuz ama tavuklu olması sorun olur mu bilemedim. Bir de tahılsız mı yoksa az tahıllı mı tercih edilmeli emin olamadım. Kısacası toplamda 6 seçenek var:
- N&D az tahıllı, tavuklu narlı
- N&D tahılsız, tavuklu narlı
- ProPlan somonlu
- Felicia
- Royal Canin
- Advance
Hangisini seçmeliyim?
Teşekkürler