Kediye Yapılması Gereken Aşılar

Bbeyzaa

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Merhaba şu anda 10 aylık dişi bir kedim var. İlk iç dış aşısını yaptırmaya gittiğimde veterinere başka hangi aşıları yapmam gerektiğini sordum(ilk kez yavruluğundan beri bende olan bir kedim kendisi) veterinerimiz karma ve iç dış'dan bahsetti sadece. Ama forumda dolaşırken vs. görüyorum başka aşıların da yapıldığını. Eksik yaptırdığım aşı var mı? Varsa ne var?

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Merhaba

bu sekilde

3 ayda bir iç-dış

İlk Sene

karma 1 + Karma 2
Lösemi 1 + Lösemi 2
Kuduz 1
Mantar 1 (isteğe bağlı)

Diğer senelerde

3 ayda bir iç-dış
Karma 1
Lösemi 1
Kuduz 1
Mantar 1(isteğe bağlı)

• Beğen
Tepkiler: BZC

cinaragaci

Hayvansever
Kedi Dostu
Merhaba

bu sekilde

3 ayda bir iç-dış

İlk Sene

karma 1 + Karma 2
Lösemi 1 + Lösemi 2
Kuduz 1
Mantar 1 (isteğe bağlı)

Diğer senelerde

3 ayda bir iç-dış
Karma 1
Lösemi 1
Kuduz 1
Mantar 1(isteğe bağlı)
Merhaba.
Sokaktan bir kedi aldım, kediye veterinerde ilk muayene yapıldı, ensesine bir ilaç damlatıldı. Yaklaşık 2 ay geçti başka bir işlem yaptırmadım.

Gençliğimde de sokaktan bir kedi almıştım yıllarca bakmıştık hiçbir şekilde veterinere götürmemiştik, bir sorun da yaşamamıştık, sadece ilerleyen yaşlarında kısırlaştırma ameliyatı olmuştu. Bu kedide de aynı şeyi yapmayı düşünüyorum yani gerekmedikçe veterinere gitmeyi düşünmüyorum. Sizce bu yaklaşım doğru mudur?

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Merhaba.
Sokaktan bir kedi aldım, kediye veterinerde ilk muayene yapıldı, ensesine bir ilaç damlatıldı. Yaklaşık 2 ay geçti başka bir işlem yaptırmadım.

Gençliğimde de sokaktan bir kedi almıştım yıllarca bakmıştık hiçbir şekilde veterinere götürmemiştik, bir sorun da yaşamamıştık, sadece ilerleyen yaşlarında kısırlaştırma ameliyatı olmuştu. Bu kedide de aynı şeyi yapmayı düşünüyorum yani gerekmedikçe veterinere gitmeyi düşünmüyorum. Sizce bu yaklaşım doğru mudur?

Yapılan aşılar ve iğneler hem ömür uzatır hem de hayvandan size hastalık gecmesinin tamamen önüne geçer. parazit ilacları özellikle önemli.

Şöyle düşünün; günde 2 paket sigara icen 90 yaşında adam yaşlılıktan ölüyor ama sigara icmeyen adam 40ında kanserden ölüyor.

istisnai durumlar olabilir bu sekilde ancak kedinin saglıklı ve rahat olması için aşı gerekli. her sene yaptırmak ıstemezseniz en azından karma ve iç dışları düzenli, lösemi ve kuduzu 2 senede bir tavsiye ederim (normalde her sene)