Kedim kusarmış gibi yapıyor

Tuncay

Hayvansever
Kedi Dostu
Kedilerin nasıl kustuğunu bilmiyorum, izleyip öğrenmek istemedim açıkçası ama kedim yemek yedikten sonra midesi ağzına gelmiş tam kusacakken tutmuş insan hareketi yapıyor, ses falan çıkmıyor ama sonrasında hiçbir şey olmuyor sadece yemek yedikten sonra oluyor. Bir şeyi olduğunu düşünmüyorum ama ne olur ne olmaz yaşamış yada bilgisi olan var mı diye yazdım.

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Malt veriyor musunuz?
Ek olarak mamayı kırıp mi yutuyor yoksa bütün mü?

Tuncay

Hayvansever
Kedi Dostu
senin tavsiyen üzerine, 2-3 haftadır tam hatırlamıyorum 2 günde bir 5,5cm malt veriyorum, ısırıyor mamayı da mama sert. yani iyice paramparça etmiyordur bence, bilmiyorum da. ama hepsini ısırıyor direkt yutmuyor

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
4 cm demiştim:D

Diğer şeyleri kullanmayı bıraktınız bu durumda. Sizin ufaklıkta benimkiler gibi hassas anlaşılan;)

Öğürme genel olarak çok Korkulan birşey değil, köpük yapısında birşeyler çıkmıyor ise çok yemekten, hızlı yemekten bile olabilir.
Diğer ek gıdaları aniden bıraktıysaniz mide alışma sürecinde de olabilir

En azından benimki için vet öyle dedi. Yemegi öyle bir iştahla yiyordu ki nefes almadan ve mır mır, midesini yoruyordu.

Tabi tüm bu dediklerim mide rahatsızlığı ya da boğaZ enfeksiyonu nedeniyle kusma eğilimi gibi şeyler, ya da alerjik seyler hariç. Ama sanmıyorum.

Tuncay

Hayvansever
Kedi Dostu
benimkide yerken mırmır edip heyecanlanıyor. diğer şeyleri bıraktık evet :D ya bir rahatsızlığı olsa bu kadar aktif olmayacağını düşünüyorum keyfi yerinde yani

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Maltınız tüy topu önleyici malt değil mi?
Eğer çok hızlı mama yiyorsa yemesini yavaşlatmak için oyuncaklı mama kabı kullanmanızı öneririm.

Tuncay

Hayvansever
Kedi Dostu
bunu kullanıyoruz malt olarak

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    32.3 KB · Görüntüleme: 10

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Bir videosunu atabilirseniz daha iyi olur. Bahsettiğiniz hareket yalnızca esneme hareketi de olabilir belki.

Tuncay

Hayvansever
Kedi Dostu
bir dahakine çekmeye çalışırım, ama normalde öyle esnemiyor.

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
benimkide yerken mırmır edip heyecanlanıyor. diğer şeyleri bıraktık evet :D ya bir rahatsızlığı olsa bu kadar aktif olmayacağını düşünüyorum keyfi yerinde yani
Muhtemel bu nedenle yapıyordur:D bazı kediler yemek yerken aşırı mutlu oluyor kendinden geçiyor:D