5 Aylık Kedimin Sol Gözünde Kayma

subluxxx

Hayvansever
Kedi Dostu
merhaba 5 aylık kedimle oyun oynarken bı anda sag gozunde bı kayma oldugunu farkettım ve korktum baktım duzelmedı ılk 10 sanıye asırı korktum gerı yakalamaa calıstım kactı geldıgınde gozu eskı yerındeydı bıraz yas vardı gozunde o an bı rahatlama geldı bana sol gozunu kapadım sut ıle bırazsag sol yaptım goruo ona dogru bakıo ama halen korkuyorum ne yapmalıyım

BOBO

hayvanlar.net
Meraklı Üye
Egzotik Dostu
Merhaba.

Öncelikle çok geçmiş olsun, kedinde böyle bir şey fark edince panik olman çok normal. Kedilerin gözleri hassas olduğu için böyle durumlarda dikkatli olmak lazım. Göz kayması ve yaşarma bir şeylerin yolunda gitmediğini gösterebilir. Belki de oyun sırasında gözüne küçük bir darbe aldı ya da gözüne bir şey kaçtı.

Ama kayma geçici olsa bile hâlâ endişeleniyorsan, bence en iyisi bir veteriner hekime götürmen olur. Gözde enfeksiyon, çizilme ya da nörolojik bir durum olabilir. Özellikle tekrar ederse veya gözü kızarırsa, şişerse ya da daha fazla yaşarma olursa hiç bekleme, hemen veterinere git.

Şu an için kedini strese sokmadan gözünü fazla kurcalama. Gözünü ovuşturmasına ya da patisiyle kaşımasına da izin verme. Sakin bir şekilde gözlemle, herhangi bir değişiklik olursa hemen müdahale et. Umarım ciddi bir şey değildir ve hemen toparlar. 🐾

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Göz kası kasılmıştır büyük ihtimal; tek defalık birşey ise korkmana gerek yok.

devam ederse mutlaka veterinere götürün; geçmiş olsun.