bu gördüğünüz fotoğraflar veterinerlerin köpeğimin alerjisi için yıllarca yok hipoalerjenik yok atopik yok health care diye pazarladıkları kuru mamaların sonucunda oluşan alerjiye bağlı köpeğimin kendisini yaralaması sonucu oluşan yaralar. o çok övdükleri kuru mamaların sonucunda oldu bunların hepsi.
bu fotoğraflar da sağlıksız olduğu söylenen, saldırganlık yaptığı söylenen ve hakkında bir sürü kötü şeyin söylendiği ve veterinerlerin çoğunun önermediği iki yıllık çiğ beslemenin sonucu. benim köpeğim hala diğer köpekler ile oynuyor, hala insanlarla ve çocuklarla arası çok iyi, sağlıksız denilen beslenme şekli ile de eskiden haftada üç kez uğradığım veterinerimi sadece aşıdan aşıya görüyorum.
içinde et olduğu iddia edilen, kilosu 25 30 hatta 40 liraya satılan - ki etin kilosu belli neyin eti bu fiyata? - ve raf ömrü ortalama bir köpek ömründen daha uzun olan kuru mamaların çiğ etten daha sağlıklı olduğunu söyleyenlere de kesinlikle inanmıyorum. şurada da kuru mamaların zaten 40 yıllık bir geçmişi var. 40 yılda hiçbir canlı beslenme şeklini değiştirecek kadar evrilmez. öyle olsaydı en basitinden hamburgeri tamamen sindirip sağlıklı kalacak kadar biz evrilmiş olurduk.
kuru mamaların gerçek yüzünü görmek istiyorsanız internette bir sürü video var. hatta pet fooled isimli belgeseli de önerebilirim izlemeniz için.
çiğ beslemeye geçmek isteyen varsa ve nereden başlayacağını bilmiyorsa ankara'da vetco'dan aslıhan hanım ya da petclinic'ten osman hoca ile görüşebilirler. aslıhan hanım çiğ beslemeye geçmeme önayak oldu çiğ beslemeyi köpeğim için mükemmelleştiren de osman hoca oldu. hatta aslıhan hanım hayvanlardaki sorunların, sağlık sorununa uygun olan çiğ besleme ile çözülebileceğini savunan birisi ve benim tecrübeme göre de gerçekten öyle.