Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 konserve balık (taze olması daha sağlıklı olacaktır) tercihen somon veya zeytinyağlı ton balığı
- Rendelenmiş peynir (lor peyniri tercihen)
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kedi otu (catnip)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet soslu veya jöleli yaş mama
- Yumurta ve balığı bir kasede çırpınız. Ton balığınızı zeytinyağlı aldıysanız yağını da karışıma katmanızı tavsiye ederim. Yağsız ton balığı kullanmışsanız kekin
- Kedi otunu ve peyniri ekleyip karıştırmaya devam ediniz.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip hamurlaşana kadar karıştırınız.
- Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtınız. Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına dökünüz. Pişirmeye bırakınız.
- Pastanız piştikten sonra soğumaya bırakınız.
- Soğuyan pastanızı bir tabağa koyarak yaş mamayı sosuyla beraber pastaya yediriniz. Pastayı ikiye keserek ortasına yaş mama üzerine sosunu dökebilirsiniz. Jöleli yaş mama kullananlar pastanın üzerine ve ortasına olmak üzere pastayı süsleyebilirler. Birden fazla yaş maması kullanmayınız.
- Afiyet olsun 😻