Evde rahatlıkla, düşük maliyetli ve çok sağlıklı olduğunu düşündüm bir mama hazırlama başlığı altında kedilerime vermiş hazırlamış olduğum mamayı paylaşıyorum.
MALZEMELER:
2 ad. Tavuk budu
1 ad havuç (orta boy)
1 ad kabak (orta büyük boy)
1 ad patates (orta boy)
1 ad yumurta
1 kaşık zeytinyağı
HAZIRLANIŞ:
Bütün malzemleri küçük parçalar halinde kesiyoruz. Haşlama yapacağımız tence içerisine hepsini koyuyoruz malzemerin üztünü kapatacak kadar su koyuyoruz ( taktibi 1 litre veya 1.3 litre arasına tekabül ediyor) haşlama yaklaşık 30-40 dakika kadar sürüyor. İşlem bittikten sonra kemik üzerinde kalan etleri ziyan etmemik için ayıklayıp haşlanmış malzemelerin içine koyuyoruz. Bütün malzemeleri blender dan geçirdikten sonra bir kaşık yağ ekleyip tekrar blender dan geçiriyoruz. Ve mamız hazır.
Havuç -Başlıca A,C,K vitamini, potasyum ve sindirim ve kan dolaşımını destekleyici antioksidan yönünden,
Kabak - aynı vitaminleri içeriyor magnezyum ve demir içeriği bulunduğunu hatırlıyorum,
Patates- potasyum ve kalsiyum içeriği ile kemik gelişiminde destekleyici olur.
Yumurta- protein açısından gerçekten çok zengin olan bir besin.
Tavuk eti- bolca protein ve B grubu vitaminler bulunduruyor ayrıca fosfor bulundurur böylelikle reflekslerine ve gelişimine çok yardımcı olur.
zeytin yağı - sindirimi kolaylaştırması için.
Bunların hepsinin bir tabakta buluşması bence herhangi bir canlı için çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum
Not1: eğer hayvan dostunuz tek ise mamaları kavanozlamanızı tavsiye ederim. Ne de olsa yemek yaptık bozulmasını istemeyiz. Kavanozlama işlemini yaparken mamayı kavanoza koyduktan,kapağını kapattıktan sonra ters bir şekilde soğumaya bırakmanızı tavsiye ederim.
Not2: eğer bu mamayı yapmak isteyen olursa kedi için kemikleri kullanmamızını, köpek için kemiklerinide verebilirsiniz.
MALZEMELER:
2 ad. Tavuk budu
1 ad havuç (orta boy)
1 ad kabak (orta büyük boy)
1 ad patates (orta boy)
1 ad yumurta
1 kaşık zeytinyağı
HAZIRLANIŞ:
Bütün malzemleri küçük parçalar halinde kesiyoruz. Haşlama yapacağımız tence içerisine hepsini koyuyoruz malzemerin üztünü kapatacak kadar su koyuyoruz ( taktibi 1 litre veya 1.3 litre arasına tekabül ediyor) haşlama yaklaşık 30-40 dakika kadar sürüyor. İşlem bittikten sonra kemik üzerinde kalan etleri ziyan etmemik için ayıklayıp haşlanmış malzemelerin içine koyuyoruz. Bütün malzemeleri blender dan geçirdikten sonra bir kaşık yağ ekleyip tekrar blender dan geçiriyoruz. Ve mamız hazır.
Havuç -Başlıca A,C,K vitamini, potasyum ve sindirim ve kan dolaşımını destekleyici antioksidan yönünden,
Kabak - aynı vitaminleri içeriyor magnezyum ve demir içeriği bulunduğunu hatırlıyorum,
Patates- potasyum ve kalsiyum içeriği ile kemik gelişiminde destekleyici olur.
Yumurta- protein açısından gerçekten çok zengin olan bir besin.
Tavuk eti- bolca protein ve B grubu vitaminler bulunduruyor ayrıca fosfor bulundurur böylelikle reflekslerine ve gelişimine çok yardımcı olur.
zeytin yağı - sindirimi kolaylaştırması için.
Bunların hepsinin bir tabakta buluşması bence herhangi bir canlı için çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum
Not1: eğer hayvan dostunuz tek ise mamaları kavanozlamanızı tavsiye ederim. Ne de olsa yemek yaptık bozulmasını istemeyiz. Kavanozlama işlemini yaparken mamayı kavanoza koyduktan,kapağını kapattıktan sonra ters bir şekilde soğumaya bırakmanızı tavsiye ederim.
Not2: eğer bu mamayı yapmak isteyen olursa kedi için kemikleri kullanmamızını, köpek için kemiklerinide verebilirsiniz.