@cleanton, ben de besliyorum sokaktaki hayvanlari. Eve alamam hepsini ne o kadar büyük evim var ne de durumum ona müsait. Barınaklarda hayvanlara ne yapıldığını da herkes biliyor. İnsanlara zarar vermediği sürece sokaktaki canlılar beslenebilir ne var bunda?
Ayrica siz neden sürekli her şeye muhalefetsiniz? İlk günden beri takip ediyorum yazdıklarınızı. İnsanlar bir şey dediğinde hemen ters fikir belirtiyorsunuz. Kimseyi doğru diye desteklediğinizi henüz görmedim?
Çünkü doğru yazılan bir şey yok.
Ayrıca evinizin yettiği kadarını sahiplenip evinizde besleyebilirsiniz. Hepsini evinize almaya gerek yok. Diğerlerini de başkaları alabilir.
Barınaklarda hayvanlara birşey yapılmıyor. Barınaklarda hayvanlara ne yapacaklar anlamıyorum? Sokaklarda hayvan beslemek isteyenlerin uydurmaları onlar. Ben de barınaklara gidiyorum görüyorum. Sokakta hayvan besleyene kadar barınakta hayvan besleyin. Barınaklara yardım yapın. Barınakların şartlarının kötü olduğunu düşünüyorsanız barınaklara baskı yapın şartlarını düzeltsinler.
Doğru olan sokak hayvanlarını sahiplenmektir/sahiplendirmektir. Sahipsiz hayvan olmamalı ilkesi önemlidir. Sahiplenmeyi arttırırsak barınaklara ihtiyaç da o kadar azalır. Sokak hayvanları insanlara zarar vermektedirler. Zarar tanımını nasıl yapıyorsunuz bilmem ama zarar vermek illa ısırarak olmaz. Sokak hayvanları genel bir halk sağlığı sorunudur. Çünkü hiçbirisinin iç dış parazit kontrolleri yapılmaz, diğer aşıları da yapılmaz. Kuduz aşısı başka bir şeydir ve yeterli değildir Ayrıca kedilerin dışkılarında insanlara bulaşabilen son derece zararlı virüsler vardır. Köpeğiniz bu dışkılardan yiyebilir ve evdekilere bulaştırabilir. Veterineler bunları çok iyi bilirler ama yüksek sesle asla söylemezler.
Siz eğer sokak hayvanlarını yaşatmayı düşünüyorsanız buyrun devam edin, ben de eleştirmeye devam edeceğim.