Bu tip yazılar insanların kafalarını karıştırmakta ve yanlış yönlendirmektedir. Pet dünyasının geldiği noktada hazır mamalar rahatlık sağlamaktalar. Petlerimizle rahat yaşamak istiyorsak hazır mamalar çok kolaylık sağlamakta. Hazır yani üretilmiş herşey zararlı olduğuna göre ne yapacağız? İsteyen hazır mama ile besler. Hazır mamaların içinde petlerimize gerekli olan besinler dengeli bir şekilde bulunmaktadır. Ben önceki köpeğimi 14 yıl hazır mama ile besledim. Eceli ile vefat etti. Hazır mamalara sürekli kötü demek insanları yanlış yönlendirmektir. Herkes kendi çocuğunun rahatça yediği, onu şişmanlatmayan mamaları tercih etmeli. O mama daha sağlıklı, bu mama daha kötü gibi kıyaslamalar yanlış. Kaç mama deneniyor da kıyaslama yapılıyor merak ediyorum? Hakkaniyetli kıyaslama için denemek lazım ya da deneyimleyenlerle konuşmak lazım. İçeriklerine bakarak kıyaslama yapmak yanlış.
Barf beslenme yöntemini önerenler de var. Barf ile beslediğiniz zaman hijyeni nasıl sağlayacaksınız ve hergün aynı besin değerlerini sağlayabilecek misiniz? Hazır barf yapıp satanlar var, onların kuru mama üreticilerinden ne farkı var anlayabilmiş değilim. Kuru mama yapanlar hiç olmazsa belli denetime giriyorlar. Barf yapıp satanların hiçbir denetimi yok.