Yavru kedi osurması

Vinda

Hayvansever
Kedi Dostu
Öncelikle yeni katıldım aranıza, umarım doğru yere açmışımdır konuyu. Kedim 3 aylık. Başlarda bonacibo kullanıyordu sonra biraz ani bir şekilde Felicia mamaya geçmek zorunda kaldık. Feliciaya geçtiğindem beri daha çok osuruyor. Veterinerimiz başka bir mama önerdi onu alacağım. Sizce normal mi? Şu aralar param yok kediyi veterinere götüremiyorum. :(

Ameszuyka

Hayvansever
Kedi Dostu
Öncelikle yeni katıldım aranıza, umarım doğru yere açmışımdır konuyu. Kedim 3 aylık. Başlarda bonacibo kullanıyordu sonra biraz ani bir şekilde Felicia mamaya geçmek zorunda kaldık. Feliciaya geçtiğindem beri daha çok osuruyor. Veterinerimiz başka bir mama önerdi onu alacağım. Sizce normal mi? Şu aralar param yok kediyi veterinere götüremiyorum. :(

Benimki de yavruyken çok osuruyordu baya bi kokulu hatta:) genellikle mamalardan ama tabi iç parazit aşısını da kaçırmamak lazım. Bazen hastalanınca virüs veya bakteriden de olabiliyormuş. Mamayı değiştirin başka birleyi yoksa düzelir muhtemelen.

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Mama gaz yapıyor olabilir. Veteriner hekiminiz hangi markayı önermişti?

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Felicia ikinci mamamız idi, 2 aylıkken kullandım, kısa süre kullandım biraz gaz yapıyordu.

Her kedide farklılık yapar tabi

Gizem

Hayvansever
Kedi Dostu
Yavru kedilerin genelinde bu durum söz konusu olabiliyor, halen annesinin sütünden içiyor olan bir yavru kedi de gaz çıkartıyor :)

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
valla cok kötü bir koku ve sık osurma genelde parazit habercisi oluyor.

benim evladım bir osuruyordu öteki kedi oda değiştiriyordu sarsıntı geçirip :D :D :D

Gizem

Hayvansever
Kedi Dostu
@arn, sizin ve kedileriniz arasında geçen diyalogları seviyorum :D

Vinda

Hayvansever
Kedi Dostu
Mama gaz yapıyor olabilir. Veteriner hekiminiz hangi markayı önermişti?
Pro Choice yavru kedi mamasını önerdi. Felicia pek iyi değilmiş

Kedim 3 aylık, bir ay önce iç dış parazitini yaptırdım. Bakalım bu ay sonu karma aşısına başlanacak doktoruna danışırım

Benimki de yavruyken çok osuruyordu baya bi kokulu hatta:) genellikle mamalardan ama tabi iç parazit aşısını da kaçırmamak lazım. Bazen hastalanınca virüs veya bakteriden de olabiliyormuş. Mamayı değiştirin başka birleyi yoksa düzelir muhtemelen.
İç dışı yapılalı 1 ay oldu. Ben evde yokken kızıma yumurta, peynir vermişler birazda salam. Doktoruyla konuştum mama değişikliği sonrası devam ederse şikayet bağırsaklarına bakacaklar.

Sinemelawen

Hayvansever
Kedi Dostu
@Vinda, bizim arkadaş prochoice aldı onda da aynı dert var. Hala osuruyor.

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Pro Choice yerine daha kaliteli bir mama kullanmanızı öneririm. Mamadan kaynaklıysa Felicia'dan kaliteli bir mamaya geçmeniz gerekir.
Yumurta, peynir, yoğurt, kefir tüketmeleri sağlıklıdır ancak salam ve türevi besinler vermemeye özen gösterin, işlenmiş gıdalar da çok zararlı olabilir.

Vinda

Hayvansever
Kedi Dostu
Pro Choice yerine daha kaliteli bir mama kullanmanızı öneririm. Mamadan kaynaklıysa Felicia'dan kaliteli bir mamaya geçmeniz gerekir.
Yumurta, peynir, yoğurt, kefir tüketmeleri sağlıklıdır ancak salam ve türevi besinler vermemeye özen gösterin, işlenmiş gıdalar da çok zararlı olabilir.
Pro Choice çoğu arkadaşım yavrularında kullanmıştı. Olmadı Proplana geçicem ya da pro Choice ile karıştırıp vericem.

Vinda

Hayvansever
Kedi Dostu
Artık yumurta, peynir ya da salam türevleri vermiyoruz. Alerjisi var sanırım çünkü sağ gözü 1 aydır akıyot veteriner ne verdiyse de geçmedi. Patileri şiş gibi alerji sanıyorum ama doktorumuz iki gözü de akmalıydı o zaman dedi. Bir aydır sağ gözü akıyor ve evin bir köşesindrn geldikten sonra hapşırıyor. Gaz da cabası. Acaba saksılarda bitkilerle oynuyor onlardan kaynaklı olabilir mi ki? Yaprak çiğnerken görüyorum kedi çimi olmasına rağmen

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Mama içerisindeki besinler, ev içerisinde bulunan akarlar, tozlar ve polenler de alerjiye sebebiyet verebilir. Evdeki çiçekleri kaldırıp kedinizi yeniden gözlemlemenizi öneririm.
Proplan ve Pro Choice yerine de Brit Care denemenizi öneririm. Daha iyi sonuç alacağınızı düşünüyorum. :)

Vinda

Hayvansever
Kedi Dostu
Bütçem maalesef kısıtlı, bu aralar aşılarını yaptıracağım için bütçeme göre hareket edebiliyorum. Dışarıda ds 47 kedi besliyorum. Onlara ds mama ve yaş msms takviyesi yaptığımdan dolayı sıkıntılıyım. Pandemide cabası iş bulamıyorum