Sultan Papağanım Tüy Döküyor

rahimeozclk

Hayvansever
Kus Dostu
Sultan papağanımın görünürde ötmesinde bir sıkıntı yok hasta yada stresli görünmüyor biraz isali var sadece vitaminlerin düzenli veriyorum ama bu aralar çok tüy döküyor ve büyük tüyler normal mi yoksa başka bir sebebi olabilir mi neden tüyleri dökülüyor

Ekli dosyalar

• 1000032069.jpg
    1000032069.jpg
    3.6 MB · Görüntüleme: 2
  • 1000032072.jpg
    1000032072.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 2
  • 1000032068.jpg
    1000032068.jpg
    3.2 MB · Görüntüleme: 2

seda06

Hayvansever
Kus Dostu
Bendeki de bu şekilde döküyor. Ureticiden almistim. Sordum normal dedi

seda06

Hayvansever
Kus Dostu
Benimki büyük tüylerini de döktü kanatlarını falan da söktü korkmuştum ama tüy değişimindeymiş hepsi yeniden çıktı şimdi sorun yok yani 😊
Çok sevindim. Peki yeni çıkan tüyler eskisinden farklı mı renk yada ton olarak?Ve kac aylıkken büyük tüylerini de dökmeye başladı?

rahimeozclk

Hayvansever
Kus Dostu
Benimki yaklaşık 5-6 aylık bu aylarda hep döküyorlarmış ama mevsim değişimi de olabilir benim kuşumun rengi fotoğraf daki gibi kuyruk tüyleri ve kanat tüyleri beyaza daha yakındı yeni çıkanlar sarı çıktılar farklı çıktı yani 😊
1000027255.jpg

seda06

Hayvansever
Kus Dostu
Bendekinin annesi babasi kar beyaz
Ama kendisi krem rengi. Tüy degistikten sonra acaba o da anne babasına benzer mi diye düşündüm de
Benimki yaklaşık 5-6 aylık bu aylarda hep döküyorlarmış ama mevsim değişimi de olabilir benim kuşumun rengi fotoğraf daki gibi kuyruk tüyleri ve kanat tüyleri beyaza daha yakındı yeni çıkanlar sarı çıktılar farklı çıktı yani 😊Ekli dosyayı görüntüle 5906
Ne kadar güzel maşallah. Allah nazarlardan korusun 🤲

rahimeozclk

Hayvansever
Kus Dostu
Bendekinin annesi babasi kar beyaz
Ama kendisi krem rengi. Tüy degistikten sonra acaba o da anne babasına benzer mi diye düşündüm de

Ne kadar güzel maşallah. Allah nazarlardan korusun 🤲
Amin inşallah 😊
Bence değişir rengi genelde gördüğüm bütün papağanlar tüy dökümünden sonra değişiyor 😊

Sultanım

🇵🇸
Moderatör
Kus Dostu
Sultan papağanımın görünürde ötmesinde bir sıkıntı yok hasta yada stresli görünmüyor biraz isali var sadece vitaminlerin düzenli veriyorum ama bu aralar çok tüy döküyor ve büyük tüyler normal mi yoksa başka bir sebebi olabilir mi neden tüyleri dökülüyor
Kuşunuz tüy dökümünde gibi duruyor. Bu dönem yaz aylarında olur, bazen hava değişikliklerinde de yaşanabilir. Ve tamamen doğal bir süreçtir, eski tüylerini döküp yenilerini çıkartır. Bu yeni çıkan tüyleri desteklemek için protein açısından zengin besinler verin. Ayrıca banyo yapma imkanı da sunmalısınız kuşunuza.

rahimeozclk

Hayvansever
Kus Dostu
Kuşunuz tüy dökümünde gibi duruyor. Bu dönem yaz aylarında olur, bazen hava değişikliklerinde de yaşanabilir. Ve tamamen doğal bir süreçtir, eski tüylerini döküp yenilerini çıkartır. Bu yeni çıkan tüyleri desteklemek için protein açısından zengin besinler verin. Ayrıca banyo yapma imkanı da sunmalısınız kuşunuza.
Teşekkür ederim banyo yapmayı hiç sevmiyor ama yinede denerim çoğunu döktü zaten artık bitti sanırım tüy dökümü 😊

Sultanım

🇵🇸
Moderatör
Kus Dostu
Teşekkür ederim banyo yapmayı hiç sevmiyor ama yinede denerim çoğunu döktü zaten artık bitti sanırım tüy dökümü 😊
Rica ederim, ben biraz geç cevap verdim 😅. Banyo yapmayan kuşlara sprey şişesi ile 5-10 kere su sıkarak banyo yaptırılır. Bunu deneyebilirsiniz.