Sultan Papağanım Sustu, Hiç Ötmüyor

seda06

Hayvansever
Kus Dostu
Arkadaşlar 5 aylik sultan papaganim hic susmazdi öter konusurdu sürekli. İki gündür tek sesini bile duymadım. Ne konuşuyor ne de ötüyor. Ama geri kalan herseyi normal. Yemesi icmesi oyunlari hareketleri herseyi normal. Ama sus pus oldu iki gündür. Sanki dilini yutmus gibi. Son birkaç gündür ilgilenemedim. Acaba küsünce de böyle mi oluyorlar? Hasta oldugunu sanmiyorum. Tek eksiği hic konusmamasi hiç ötmemesi sadece.

Ekli dosyalar

• 173716785617639789435325715575.jpg
    173716785617639789435325715575.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 10

ElliYedi

Hayvansever
Kus Dostu
Evet, sultan papağanları küsebilir ve bu küslük bazen tamamen sessiz kalmalarına neden olabilir. Son birkaç gündür ilgilenemediysen, sana biraz trip atıyor olabilir. Bu kuşlar duygusal canlılardır ve ilgisizliği fark ederler. Eğer fiziksel olarak herhangi bir hastalık belirtisi yoksa (kabarmış tüyler, halsizlik, iştahsızlık, titreme gibi), büyük ihtimalle duygu durumuyla alakalıdır.

Ona biraz daha ilgi göster, sevdiği yiyeceklerden ver, onunla konuş ve vakit geçir. Genelde birkaç gün içinde normale dönerler. Ama yine de durum devam ederse ya da farklı belirtiler eklenirse, bir veteriner kontrolü iyi olabilir.

Sultanım

🇵🇸
Moderatör
Kus Dostu
Merhabalar, cevap yazılmadığı için kusura bakmayın. Kendi adıma bazen siteye sık giremediğim zamanlar oluyor, o yüzden konunuza bakamadım.

Sessizlik hala devam ediyor mu? Kuşunuzun şuanki güncel fotoğrafını paylaşır mısınız. İlk fotoğrafta tüy yapısı bozuk, o sırada tüy döneminde miydi?