Sultan Papağanı Ve Ayna

seda06

Hayvansever
Kus Dostu
Arkadaşlar daha uygun bir başlık bulamadim kusura bakmayin. 4 aylık sultan papağanım bikac gündür cicikuş demeye başladı. Ve bir arkadaşım "kafese ayna koy kendisini görür konuşur" dedi. Ben de tam tersini düşünüyorum. Kendisini başka bir papağan sandığında konusmaktan vazgeçer gibi geliyor. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Çözüm
Yanlış bir tavsiye olmuş. Çünkü kuşlar aynadaki yansımayı gerçek kabul eder. En başta konuşmasına etki etmez, bunu söyleyeyim. Şöyle olur, yansımayı başka bir kuş sanıp kur yapmak için normalden daha sık taklit yapabilir. Kötü yanı da bu, yansımayı gerçek kuş sandığında özellikle yaşını doldurduğunda eş olarak görüo kızışabilir. Pek istenen ve sağlıklı bir durum değil bu.

Sultanım

🇵🇸
Moderatör
Kus Dostu
Yanlış bir tavsiye olmuş. Çünkü kuşlar aynadaki yansımayı gerçek kabul eder. En başta konuşmasına etki etmez, bunu söyleyeyim. Şöyle olur, yansımayı başka bir kuş sanıp kur yapmak için normalden daha sık taklit yapabilir. Kötü yanı da bu, yansımayı gerçek kuş sandığında özellikle yaşını doldurduğunda eş olarak görüo kızışabilir. Pek istenen ve sağlıklı bir durum değil bu.

Çözüm

seda06

Hayvansever
Kus Dostu
Yani o zaman daha fazla konusmasi icin ayna işe yarar mi? En azindan bir süre kullanilsa.

Sultanım

🇵🇸
Moderatör
Kus Dostu
Hayır, koyduğunuz sürede konuşsa bile kaldırınca geri normal haline döner. Ama bunun olumsuz etkisi kalır, bu yüzden kullanılmamalı.