Hayır yapmadım.Şuan sadece zeolit tozu veriyorum.Probiyotik entrobac ve b vitabimini dışında da kuşuma her hangi bir şey vermedim.
Zeoliti besin olarak vermek pek doğru değil, tavsiye etmem.
Söylediklerinize bakılırsa genel sağlığı ile alakalı bir durum değil. Çünkü grit tüketimi var ve beslenmesi çeşitli. Bu durumda bağırsak enfeksiyonu olma ihtimali yüksek. Bu durumda birden fazla hastalık ihtimali var:
Bakteriyel enfeksiyonu: Salmonella, E. Coli ve Clostridium perfringens.
Parazitler: Giardia, Coccidia ve bağırsak solucanı.
Mantar enfeksiyonu: Candida, megabakteri
Tüm bu problemlerin kendi içlerinde bazı belirtileri vardır ama ortak belirtisi dışkıda sindirilmemiş yem varlığıdır. Siz kuşunuzun kur yapma sebebiyle kustuğunu söylediniz. Dediğiniz davranış şekline bakılırsa böyle olması yüksek ihtimal. Ancak mantar enfeksiyonlarında kusma durumu da olabildiği için kurdan bağımsız bir durum olabileceğinden şüphelendim.
Aslında anlayacağınız üzere şu durumda sadece kuşta bir enfeksiyon mu var yoksa genel olarak sindirim sistemi mi yetersiz, bu konuda yorum yapmamız mümkün. Ve görünen o ki enfeksiyon olma ihtimali yüksek. Bu noktadan sonra benim birşey demek yanlış olur. Bulunduğunuz şehirde veya yakın çevrede kuşlara bakan bir veteriner kliniğine veya veterinerlik fakültesine gitmeniz gerekli. Yapacakları şey dışkıyı alıp analiz etmek, mevcut bir enfeksiyon varsa bu şekilde teşhis edilecektir. Bu analiz yapılmadan herhangi bir tavsiyede bulunamam.