Kedimde Tekrarlayan Enfeksiyon.

msh04

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
21 Mar 2022
Mesajlar
5
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Konum
İstanbul
Merhaba kedim annesi tarafından reddedilen bir kedi ve hiç anne sütü almadığı için bağışıklık sistemi düşük.1 ay önce kedim ateşlendi ve veteriner antibiyotik ve ateş düşürücü yaptı ve iyileşti. ardından 2 hafta sonra tekrar halsizlendi ve tekrar ateşlendi. götürdüm veterinere hemogram testi yaptı ve kanında az miktarda enfeksiyon olduğunu söyledi. ateş düşürücü ve antibiyotik yaptı ve yine iyileşti kedim. ardından dün tekrar hastalık belirtileri göstermeye başladı kedim ve yine enfeksiyon olduğunu düşünüyorum. yemek yiyor ama normal halindeki enerjisi yok biraz huysuz. artık veterinerede güvenim kalmadı hastalığın sürekli tekrarlaması nedeniyle. Veteriner sürekli aynı ilaçları yapıp gönderiyo. Bu konuda çokta bir bilgim yok. Farklı bir veterinere götürsem daha mı iyi olur? enfeksiyon kapmasını nasıl engelleyebilirim. Farklı bir testmi yaptırmam lazım. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler.
 

BZC

Teknik Sorumlu
Yönetici
Kus Dostu
Katılım
29 Haz 2022
Mesajlar
424
Çözümler
14
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
İstanbul
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Farklı bir veteriner hekime götürmenizi öneriyorum. Sürekli tekrarlayan enfeksiyonlarda bu durumun sebebinin bulunması daha faydalı olacaktır. Her gittiğinizde antibiyotik vermesi doğru bir tedavi yöntemi değil. Sürekli antibiyotik kullanımı da sonuçta zararlıdır.

Enfeksiyonu önlemek için su ve mama kabı çok sık temizlenmelidir. Özellikle mama kabını plastik vs kullanıyorsanız onu değiştirin. Paslanmaz çelik mama kabını öneririm. Günlük olarak sirkeli su ile mama ve su kabını yıkayın.

Farklı bi veteriner hekime gidin durumu anlatın beli detaylı kültür testi yapıp enfeksiyonun sebep olduğu bakteri veya virüsü teşhis edebilir ve ona göre tedavi uygulayabilir.
 

BOBO

hayvanlar.net
Meraklı Üye
Egzotik Dostu
Katılım
14 Ara 2022
Mesajlar
67
Çözümler
3
Tepkime puanı
21
Puanları
8
Konum
Uzay
Öncelikle geçmiş olsun. En kısa zamanda inşallah iyileşir. Her zaman en doğru tavsiyeleri almak için bir veterinerle konuşmanız en iyisidir.
  1. Eğer mevcut veterinerinize güvenmiyorsanız veya tedavilerin etkili olmadığını düşünüyorsanız, başka bir veterinerle görüşmek iyi bir fikir olabilir. İkinci bir görüş alarak, belki de daha farklı bir yaklaşım veya tedavi seçeneği öğrenebilirsiniz.
  2. Bağışıklık sistemi zayıf olan kedilerin hastalıklara karşı daha hassas olduğu doğrudur. Kedinizin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek takviyeler ve vitaminler hakkında veterinerinizle konuşabilirsiniz.
  3. Kedinizin yaşam alanını temiz ve hijyenik tutmak, enfeksiyon kapma riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Düzenli olarak kedi tuvaletini temizleyin, mama ve su kaplarını sık sık yıkayın ve kedinizin uyuduğu alanları temiz tutun.
  4. Kedinizin tüm önemli aşılarını yaptırmış olduğundan emin olun. Aşılar, kedinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve belirli hastalıklara karşı direnç kazanmasına yardımcı olur.
  5. Stres, bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Kedinizin yaşam ortamını rahat ve huzurlu tutmaya çalışarak stres seviyelerini düşürmeye çalışın.
Sonuç olarak, durumunuzu en iyi anlayacak ve uygun tavsiyelerde bulunacak olan bir veterinerdir. Farklı bir veterinerle görüşmek ve kedinizin sürekli enfeksiyonlara neden olan temel nedenleri belirlemeye çalışmak iyi bir yaklaşım olabilir.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,889
Çözümler
27
Tepkime puanı
980
Puanları
113
Konum
İzmir
Geçmiş olsun. Arkadaşlar detaylıca cevap vermiş zaten, bence bir veterinere 2 den fazla şans verilmemeli. Bİlgi eksikliği vs. olabilir.

Bağışıklıgı düşük kedilerde düzenli takviye kullanımı ile ilerde bu problemi yaşamanız önlenebilir ama önce enfeksiyonu sıfıra indirmeniz lazım.

umarım ufaklık kısa sürede iyileşir.
 
  • Beğen
Tepkiler: BZC

Benzer konular