Kedi Ile Uyku Problemi

tnryrts

Hayvansever
Kedi Dostu
Merhaba,
Benim sarman erkek 3 yasinda bir kesin var subatta 4 yasinda olacak.
Kedim bana cok duskyn, calismiyorum ve neredeyse evden hic cikmiyorum bu nedenle surekli benimle. Kendini sevdirmeye bayiliyor geceleri gelir onume yatar dakikalarca sevdirir.
Benim yatagomin oldugu odada kitaplik ustinde bir seper var orada uyir yada benim odamda koltukta veya bazende ayakucumda. Ama cok buyuk bir problem var. sabah 4 sonrasi 7 e kadar olan surecte uyqndiriyor. Israrla uyandiriyor. Yatagin basina geliyor tirmaliyor sesli sesli, bagiriyor. Ilklerde sorun olmuyordu. Evde kimseye bunu yapmiyor. Ama artik gucum dayanmiyor uyku duzenim kalmadi. Bu aralar tone kizisti sanirim surekli kapiyi acinca kacmaya calisiyor pelus oyuncak lesiyle degisik haraketler yapiyo once kavga ediyo sonra da ciftlesmeye calisiyor kedim kisir bu arada. Neyse 2 ayda bir bu kizisma tekrarliyo. Son zamanlarda direkt elime saldirip isirarak uyandoryor canimi yakiyor. Sonra hemen odadan cikarip kapiyi kapatoyorum biraz kapida tirmalayip bagiriyor sonra gidiyor. Ilk kedimiz oldundan bazi aliskanliklari edindiremedik. Asiri nazlida. Artik benim icin bir iskence oldu ne tapmam gerek nolur bana bir tavsiye verin
Kusura bakmayin hızlı hızlı telefondan yazdığım için kontrol de etmediğimden, çok fazla imla vb hata yapmışım

BOBO

hayvanlar.net
Meraklı Üye
Egzotik Dostu
Merhaba,

Özellikle geceleri uykusuz kalmak günlük yaşamı çok zorlaştırıyor. Birkaç öneriyle belki biraz rahatlama sağlayabilirsiniz.

- Gün içinde onunla daha fazla oyun oynamaya çalış. Özellikle avlanma içgüdüsünü harekete geçiren oyuncaklar (lazer, ipli oyuncaklar, tüy sopaları) kullanarak enerjisini boşaltabilirsin. Akşam yatmadan önce enerjisini iyice tüketirse sabaha kadar daha sakin olabilir.
- Her akşam aynı saatlerde oyun oynatıp ardından ödül maması vererek ve sonra uyumasını bekleyerek bir rutin oluşturabilirsin. Kediler rutini çok sever, zamanla alışabilir.
- Yatmadan önce tok olması için biraz yaş mama verebilirsin. Tok kedi daha huzurlu olur.
- Erkek kediler kısırlaştırılsa bile bazen hormonal davranışlar devam edebilir. Veteriner bu konuda ek bir öneride bulunabilir.

İlk kedi olduğu için her şey yeni olabilir ama emin ol zamanla birbirinize daha iyi uyum sağlarsınız. 🌸

BZC

Teknik Sorumlu
Yönetici
Kus Dostu
Merhaba,

Ben bu sorunu ön görüp yavruluğundan itibaren yatak odamla onun odasını ayırmıştım. Kesinlikle yattığım odaya girmesine izin vermedim. İlk haftalarda çok ağladı, çok ses çıkardı ancak alıştıktan sonra çok büyük rahatlık sağladık.

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Kızgınlık belirtisi kısırlaştırılmış kedilerde de nadiren olsa denk gelen bir durum aslında. Evde başka kedi var ise baskın olma çabasıyla iç güdüsel yapıyor olabilir.
Nasıl oldugunu bilmemekle beraber erkek kedilerde testislerin karın bölgesinde kalması gibi bir durum da yaşanıyormuş.

esas probleme gelince; ben en iyi çözümü yatak odama sokmayarak buldum. 1-2 hafta aglıyorlar sonra alışıyorlar. Çok ilginçtir kedilerin biyolojik saati ve o saatte yaptıgı takıntılı işler var.

mesela bir kedim saat 1 de kendini illa ki koridorda sevdiriyor, bağıra cagıra yanına getirtiyor.

Diğer kedim işe gitme saatimizi ezberlemiş hergün 6da yatak odası kapsıını tırmalıyor mesela.

Çözüm olarak akşam lavaboya kalkıyorsanız 2-3 dakika oynayın / mıncıklayın. Saat konusunda kafası karışıyor alakasız bir saatte böyle şeyler yaptıgınızda.

Odaya girmesini engelleyin; hatta odanız ile kedinin kalabileceği oda arasında 2 kapı varsa 2sini de kapatın, direk kapınıza kadar gelemesin. arada başka kapı olmayınca içerdeki varlıgınızı anlayıp ısrar ediyorlar.

Kışın yapılmamasını özellikle belirterek çok iyi bir yöntem olmasa da bazı eğitimlerde işe yarayan bir taktik. Küçük bir fıstıs alın; o saatte yaramazlık yaptıgında poposuna sıkın 1 kere. sevmiyorlar zaten. düzenli olarak bu yöntemi yapınca bıracaktır.