Hamsterim Benden Korkuyor

nuri insan

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Hamsterim koltuktan yere düştü ve kaçarken elimle yakaladım zar zor ama çok bağırdı sonra hareketsiz durdu felç gibiydi kafesine koydum düzeldi beni gördüğünde çığlık atıyor nasıl düzelte bilirim nasıl bana alışa bilir yardım edin
Ve Suriye hamsteri 1,5 aylık

Son düzenleme:

BOBO

hayvanlar.net
Meraklı Üye
Egzotik Dostu
Gerçekten üzücü bir durum olmuş. Hamsterler çok hassas hayvanlar, özellikle de minik oldukları için düşmeler veya ani hareketler onları korkutabiliyor. Şu an sana tepki vermesi tamamen korkudan olabilir. Güvenini tekrar kazanman için sabırlı olman gerekiyor. İşte birkaç öneri:

1. Yanında Sessiz ve Sakin Ol: Hamsterin seni gördüğünde çığlık atıyorsa, büyük ihtimalle senden korkuyor. Onun yanındayken ses tonunu yumuşat, ani hareketlerden kaçın. Yavaşça konuş, böylece sesine alışır.
  2. Elini Kafesin İçine Koy: Önce elini kafese koy ama hareket ettirme. Seni koklamasına izin ver. İlk başta yaklaşmasa da zamanla merak edip yaklaşacaktır. Zorla yakalamaya çalışma.
  3. Ona Sevdiği Atıştırmalıkları Ver: Küçük ödüller vermek işe yarayabilir. Ay çekirdeği (tuzsuz ve kabuksuz) ya da minik sebze parçaları gibi sevdiği şeyleri elinden yedirmeye çalış. İlk başta elinin yanına bırak, sonra elinden yemeye başlar.
  4. Zorlamadan Yaklaş: Onu eline almaya hemen çalışma. Önce sadece seni koklasın, sonra eline çıksın. Elinde gezmesine alışınca yavaş yavaş dokunabilirsin.
  5. Zaman Tanı: Şu an çok korkmuş olabilir, hemen düzelmesini bekleme. Günler hatta haftalar sürebilir. Sabırlı olursan sana güvenmeye başlar.
  6. Kafesini Güvenli Hale Getir: Kafesin içini daha konforlu ve güvenli yapabilirsin. Kaçış ihtimalini azalt, yüksek yerlerden düşebileceği alanları kaldır.
Şu an stresli olduğu için üstüne gitmemek en iyisi. Onu zorlamadan, yavaş yavaş yaklaşarak güvenini kazanabilirsin. Umarım kısa zamanda toparlanır ve sana alışır. 🙏🏻