French Bulldog

Batuhaanb

Hayvansever
Kopek Dostu
Merhabalar 1.5 yaşında french bulldog sahiplendim baya hareketli ve yerinde durmuyor çok şımarık yetiştirilmiş ve hiç eğitim almamış eski ailesinde. Ben baya bir uğraştım eğitim vermek için ama yavrum algılamıyor. Eğitim alabilir mi bu yaştan sonra

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
yetişkin köpeklerin eğitimi daha zordur bu kesin.

Şiddet / vurma gibi şeylerden kaçınıp ödül sistemi ile eğitmeniz gerekiyor; bir de daha uzun süreli olacağı için kesinlikle ve kesinlikle köpek eğitim aşamalarını araştırıp disiplin ve düzen olarak bir programa bağlı gerçekleştirmeniz lazım.

Kücük köpekler ara ara verilen komutlarla vs. algılayabiliyor ögrenebiliyor ancak yetişkin köpekler disiplin / program / ödül olarak eğitimi daha doğru olur.

Youtube'da güzel kanallar var; yetişkin köpek eğitimi anlatan profesyonelleri mutlaka izleyin.

malt

Hayvansever
Kopek Dostu
Merhabalar 1.5 yaşında french bulldog sahiplendim baya hareketli ve yerinde durmuyor çok şımarık yetiştirilmiş ve hiç eğitim almamış eski ailesinde. Ben baya bir uğraştım eğitim vermek için ama yavrum algılamıyor. Eğitim alabilir mi bu yaştan sonra
Merhaba Batuhaanb, 2 aylıktan 5 yaşına kadar erkek French Buldog baktım ve durumun ile ilgili bir iki not paylaşabilirim.

Öncelikle, French Buldog karakter olarak biraz başına buyruk bir ırk diyebilirim. Bu yüzden eğitimi biraz zor olabiliyor, çok zor değil ama zor. Karakter olarak yaramazlık yapmaya çok yatkınlar. 1,5 yaş yetişkin veya yetişkinliğe yatkın gibi görünse de French Buldog için hala daha yavru köpek kategorisinde, yani hala eğitebilirsin (neredeyse her köpek her yaşta zor olsa da eğitilebilir).

Yukarıda ki Arndiol'ün yazdıklarına katkı olarak:

-Öncelikle sabırlı ol lütfen ve garanti veriyorum en geç 1 yıl içinde köpeğin çok daha katlanabilir ve eğitimli olacak, çok memnun olacaksın
-Youtube videoları tavsiyesi harika, sadece doğru videolar izle. French Buldog için basit eğitim yeterli olacaktır (otur, dur, gel, yapma vs).
-Köpeğini eğitirken sakin olmaya çalış. Yüksek sesli komutlar veya çok hareketlilik yavru köpek için oyun anlamına gelebilir. Senin çok sakin olman ve sabırlı olman çok önemli.
-Bir veterinere danışarak doğru zamanda kısırlaştırmak işini çok kolaylaştıracaktır, özellikle French Buldog gibi hastalığa yatkın cinslerin kısırlaştırılması yararlı olabilir
-French Buldog'lar boğazlarına çok düşkünler, ödül mamasını doğru kullanarak eğitimi çok kolay hale getirebilirsin. Ama mutlaka dikkat etmen gereken bir konu var, French Buldog'ların mideleri çok hassas, doğru bir marka ve tip ödül maması bulup onunla devam etmeni tavsiye ederim. Çok farklı mamalar veya ödüller midelerini hemen bozabiliyor
-Son olarak, başta belirttiğim gibi French Buldog'lar çok yaramazlık yapmaya yatkın olabiliyorlar, seni ve köpeği güvende tutacak bir iki eğitim yeterli olacaktır, onun dışında bırak birazcık yaramaz olsun. İnan bana güvende olduğu sürece French Buldog'lar yaramazken çok daha iyi bir arkadaş oluyorlar, hem enerjilerini yakıyorlar hem de çok komik oluyorlar

Benim French Buldog'um, iri ırklarla yarışıp hatta kavga edecek kadar yaramazdı, otur, yapma, gel, git komutlarını öğrettim ve harika vakit geçirdik. Muhteşemdi.

Tadını çıkar!