Disi Muhabbet Kuşu Kızan Yumurtasi

Bbeyzaa

Hayvansever
Kemirgen Dostu
2.5 yasinda disi muhabbet kuşum var ve şuan aşırı derecede kizanda. 4ü ard arda diğerleri daha onceden olcak şekilde 6 kez kızan yumurtasi yumurtladi. İnternette araştırırken yanına eş getirmenin çözüm olmayacağını gördüm beslenmesine dikkat edilmesi gerektiğini gördüm. Kalsiyum için yumurta kabuğu, protein için de yumurtanın sarı kısmını vermeye başlayacağım. Bunun Dışında ne yapabilirim kafesi hep açık ama çıkmıyor disari. Diskisini da tutuyor. Eş getirmeli miyim sizce getirmemeli miyim çok arada kaldım. Ve 1 kez arkadasimin kuşunu denemistik o zaman çiftleşmemislerdi. Şimdi eğer eş bulun derseniz kuşcuya götürüp kendinin seçmesi için fırsat vermeyi düşünüyorum başka çare kalmıyor da zaten ama... Ne yapmalıyım yardımcı
1000076470.jpg
olur musunuz? Elime alıp konuştuğumda şarkı açtığımda falan U harfi gibi şekil alıyor.
1000076469.jpg

Son düzenleme:

Sultanım

🇵🇸
Moderatör
Kus Dostu
Kuşun kızgınlık yumurtası yapması üreme isteğinden kaynaklı. Doğal olarak bunun çözümü eş olup üremesi. Sağlıklı olanı da bu çünkü muhabbet kuşları sosyal yapıda olduğu için en az iki tane olarak bakılmalı. Bir insanla kuracağı ilişki ile eşiyle kuracağı ilişki farklı olur. Benim tavsiyem eş almanız yönünde. Bunun hiçbir şekilde imkanı yoksa sakinleştirmek için bazı şeyler denenebilir ancak önceliğiniz eş almak olmalı.

Petshoplardan kuş alınmasını pek tavsiye etmiyorum. İnternetteki sitelerden veya Facebook gruplarından üretim yapan birisini bulup direkt elden almanız daha iyi. Kuşunuza seçme imkanı tanımak iyi birşey ancak bu yöntemde yabancı bir kümeste hastalık bulaşma riski olur. Dolayısıyla sağlıklı, kızgın ve yetişkin bir erkek kuş alıp yanına koymanız daha güvenilir bir yol.

Yeni gelen kuşu direkt yan yana koyarsanız kavga çıkar. Önce 1-2 hafta kadar karantina süresi olmalı. Ardından farklı bir kafeste ancak aynı odada tutun, birbirlerini görsünler. Eğer birbirlerine karşı tutumları agrasif, kavgacı değil ise aynı kafese koyarsınız. Önce bir üretim kafesi alın (65 cm'lik olanlardan) ve aldığınız erkeği ona koyun. Eğer herşey yolunda gider ve kuşunuzla eş yaparsanız dişi kuşu bu yeni kafese alın.

Yumurta ve yumurta kabuğu veriyor olmanız güzel. Sadece sarısını değil beyazını da verin, haftada 1-2 kere vermeniz yeterli olur. Kabuğu da fırınlamadan vermeyin kesinlikle. Ayrıca veriyor musunuz bilmiyorum ama gün aşırı sebze, ara sıra da yeşillik ile çimlendirme vermeyi ihmal etmeyin.